ÓlomhuszárÓlomkatonákSzponzorációMagunkrólKapcsolat


Legyen részese
az új magyar Guinness-rekordnak!

A közösség - Alapértékeink - A csapat

 

A közösség

Mint minden nagy kezdeményezés mögött, itt is emberek állnak, akik a tőlük telhető legjobbat teszik meg azért, hogy a terv sikeres legyen, a megvalósítás pedig zökkenőmentesen történjen. A siker elkötelezett embereket kíván, akik hisznek abban, hogy a munkájuk hasznos és eredményes lesz minden szempontból.

A projekt 2006 tavaszán pattant ki Vlaszák Mihály fejéből. Az ő cége a Metalloglobus Fémöntő és Kereskedelmi Kft. a fémiparhoz köthető és a régi vevők közül találkozott a dunaújvárosi Vas Jánossal, aki egyedi ajándéktárgyak öntésével foglalkozik. Ő mutatta be Neki a Katona megalkotóját, az elismert szobrászművészt, Rohonczi Istvánt, aki eddig rengeteg munkát fektetett eddig a projektbe. Ők hárman alapították meg az Ólomkatona Kft-t, ami kontrollálja és kézben tartja a projektet.

De rajtuk kívül is rengeteg embert van, akiket név szerint nem sorolunk fel, de munkájukkal támogatták a Katonát és mellette állnak, legyen szó akár önkéntes segítségnyújtásról, baráti kapcsolatról, vagy saját érdek összehangolásáról a Katona céljaival. A lényeges az, hogy mind a tudásuk és lehetőségeik legjavát igyekeznek hozzátenni a feladathoz, a siker eléréséhez.

A közös az összes résztvevőben az, hogy fantáziát és lehetőséget látnak a Katonában, idejüket, energiájukat nem sajnálva részt vesznek a munkálatokban, és elfogadják és magukénak vallják azt az értékrendet, elvrendszert, amit a Katona jelent, és ami összetartja ezt a közösséget.

Vissza az elejére

 

Alapértékeink


Célunk az, hogy példát adjunk, megmutatva azt, hogy sok lelkes ember közös munkája nagy teljesítmények megvalósítását teszi lehetővé.

Hiszünk abban, hogy csapatunk erőssége a sokszínűség. Együtt dolgozunk befutott vállalkozóként, művészként, kezdő fiatalként, bankigazgatóként, ügyvédként, fémöntőként. Ez a munka mindannyiunk számára szakmai kihívást jelent a saját szakterületünkön, és ugyanakkor tanulási lehetőséget is egyben.

Erkölcsi célunk a Guinness rekord teljesítése a világ legnagyobb ólomkatonájának megépítésével. Fontosnak tartjuk, hogy az elkészült szobor a magyarországi turisztikai látványosságok között kiemelt helyen szerepeljen.

Szívügyünknek érezzük a magyarországi huszárhagyományok ápolásának és népszerűsítésének támogatását.

Szeretnénk tevékeny részt vállalni az ólomkatona gyűjtés és gyártás hagyományának felélesztésében, ápolásában és fejlesztésében.

Mindezt önkéntes alapon működő közösségként a lehető legtakarékosabb módon akarjuk megvalósítani.

Vissza az elejére

 

A csapat


Az Ólomkatona megépítésére 2006 tavaszán alakult meg az Ólomkatona Kft. A társaságot Vlaszák Mihály ötletgazda, Vas János protokollajándék készítő vállalkozó és Rohonczi István szobrászművész hozta létre és jegyeztetett be.

Vlaszák Mihály a Metalloglobus Fémöntő és Kereskedelmi Kft ügyvezető igazgatójaként és tulajdonosaként ötlete az volt, hogy öntési eljárással megépítse a világ legnagyobb ólomkatonáját, amihez a cége szolgáltatja az alapanyagot, továbbá részben finanszírozza, szervezi és koordinálja a projektet. Sikerült partnernek megtalálnia az cégének egyik vevőjét, Vas Jánost, aki dunaújvárosi vállalkozásában protokollajándékokat készít, aki a finanszírozáshoz szükséges, 35 cm-es replikákat készíti el.

Úgy gondolták, hogy a Katona akkor lehet igazán sikeres, ha önmagában művészi értéket is képvisel, így került a csapatba a Dunaújvárosban tanító Rohonczi István, akinek a Széchenyi István Gimnázium előtti, az iskola névadójáról készített mellszobrát ez év tavaszán avatták fel. Ő készíti el a Katona mintájául szolgáló szobrot 1méteres, 2 méteres méretben, majd ezt nagyítja föl a leendő méretre. Az Ólomkatonát egy budapesti öntödében készítik majd el.

A csapat tagjainak száma a hónapok során folyamatosan bővült, az operatív megvalósításban részt vevő segítőkkel és e támogatást nyújtó személyekkel, egyesületekkel és vállalkozásokkal, sokszínűvé téve a csapat összetételét. Talán ez az oka annak, hogy napról napra újabb ötlettel, gondolattal gyarapszik a társaság. Ez az ötletgyűjtés viszi előre napról napra a projektet, teszi egyre közelebbivé az ötlet megvalósulásának napját.

Vissza az elejére

 
 
 
magyar  english 
  Copyright © 2009 Ólomkatona Kft. Bookmark and Share
Main page Facebook